Wednesday, 25 January 2012

Cuti - cuti Malaysia



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selamat pagi... Pagi yang cerah nan indah... Mood harini betul2 malas nak ke tempat kerja... hu6 Tambah pulak cuaca sejuk2 ni... Semalam pun miss terlajak tidur akhirnye korban 1 hari cuti tanpa sebab.. Tapi takpe la merehatkan badan dan otak yang letih melayan kerenah 4 hari bercuti di kampung dan menguruskan hal2 hati... Hi6 lawak tak? Miss tak sangka plak cuti ni banyak menguji diri miss... Mybe miss tak sedia lagi nak berkongsi... Nanti2 mana tahu kan... Apa pun yang miss dapat katakan ADA HIKMAH DI SEBALIK SETIAP KETENTUAN ALLAH itu... Bila ada ujian maka di situ mendekatkan kita PADA-NYA... InsyaAllah..

Ok stop pasal tu.... he6 Miss nak share plan2 cuti yang menarik untuk semua pembaca... Miss untuk cuti Gong Xi Fa Cai tak de kemana2 just lepak di rumah.. Mybe cuti yang akan datang ni miss nak gi bercuti la nak bawak teman tapi mesra miss berjalan2... Kat bawah ni miss ade share kan pelan2 terbaik yang boleh korang semua lakukan bersama keluarga dan insan2 tersayang....

Tempat2 menarik....

1) Genting Highland

Outdoor Theme Park at Genting
Ni suasana kat genting Highland ni... Orang panggil taman tema la... ada  outdoor & indoor game.. Sangat cool untuk release tension..


2) Bukit Tinggi


                                         Ha ni la tempat ni... banggunannya macam negara Inggeris. sweet & romantik....




bukit tinggi rabbit park
Ada taman Arnab tau... Arnab die comel2 sangat.. U all mesti geram kalu tengok.. Arnab ni juga daorg bagi kita pegang sendiri.. entrance fee pun tak le mahal sangat.. Memang berbaloi la... 


3) Cameron Highlands


 



Cameron Highlands - highland paradise for best tea valley -  best family holiday and honeymoon vacation - getting there - where to stay from budget to luxury hotels
                                                     Tak lain kalau teh2 , cactus2 & strawberry2 ni cameron la... Miss pun dah  beberapa kali plan tapi tak dapat di sempurnakan lagi atas sebab2 yang tidak dapat di elakkan... Mengidam strawberry ni... huhu


4) Sunway Lagoon
Selangor Sunway Lagoon

                                                                       ha6 ni pun best gak.. Miss pun tak pernah sampai
                                                                    lagi... Berkemungkinan next week miss nak gi terjah... Apa kata??? hi6

5) Bukit Ampang

                                                     ni adalah pemandangan dari atas  restoran di Look Out Point di Bukit ampang.


ampang look out point

                                                           sangat teruja tau... Nampak satu kuala Lumpur... Gayat miss time g sini..

6) I- City  Shah Alam


Snowalk, i-City, Shah Alam, Malaysia

Xmas tree and lights, i-City, Shah Alam
Gambar2 ni miss ambil dari laman tu.. Best kan? Bumi di sinari cahaya lampu yang sangat cantik.. Miss pun penah masuk  Snowalk dekat i-city tu...Sejuk gilerrr dan sangat besar tau.. Tak rugi bawak family korang g...hi6







Ate banyak dah tu contoh2 tempat miss bagi untuk korang cuti2 Malaysia kan... Sebenarnya banyak lagi tempat menarik kat Malaysia ni.. Korang buka je internet tanya kat Mr. Google.. Comfirm die akan bagitahu korang semua tempat2 menarik... hi6 ok sampai sini jer nanti kita share2 percutian kita ye.... Daaaaaaaaaaaaaaaaaa


1 comment: